Dakrenovatie Heerlen

Wilt u uw dak laten renoveren, uw dakbedekking vervangen of een dakinspectie laten uitvoeren? In Heerlen kunt u Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek inschakelen voor iedere dakrenovatie. U kunt via het contactformulier een offerte aanvragen of contact met ons opnemen via 046 - 206 41 10.

Functie dakrenovatie Heerlen

Een goed onderhouden dak zorgt voor een hogere waarde van uw huis en een lagere energierekening. Een dak moet veel doorstaan: zware regenval, harde wind, vorst of sneeuw kunnen allemaal bijdragen aan slijtage van uw dak. Dit kan resulteren in blaasjes of scheurtjes, maar ook in grotere beschadigingen. Denk hierbij aan lekkage, of aantasting van de dakconstructie.

Dakrenovatie verschilt van dakreparatie. We spreken van dakrenovatie als er iets vernieuwd wordt aan het dak. Zo’n vernieuwing kan er bijvoorbeeld toe leiden dat het dak energiebesparender wordt. Bij kleine beschadigingen is het niet altijd nodig om voor renovatie te gaan, dan volstaat een reparatie vaak. Maar dakrenovatie kan verstandig zijn als uw dak al een tijdje meegaat en u vaak tegen dezelfde problemen aanloopt.

Dakinspectie Heerlen

Kleine beschadigingen kunnen verergeren en op lange termijn leiden tot hoge onkosten. Door uw dak op tijd te laten renoveren, kunt u dit soort situaties en onkosten voorkomen. Wacht dus niet te lang wanneer u deze beschadigingen opmerkt, maar trek zo snel mogelijk bij een vakman aan de bel.

Als u twijfelt aan de kwaliteit van uw dak, kunnen we bij Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek een dakinspectie bij u uitvoeren en deze in kaart brengen. We zouden aanraden zo’n inspectie eens in de paar jaar te laten uitvoeren. Tijdens zo’n inspectie wordt er bijvoorbeeld gekeken naar beschadigingen in de dakbedekking, en plekken die een risico vormen voor lekkage.

Kosten dakrenovatie Heerlen

De kosten van dakrenovatie variëren, afhankelijk van het soort beschadigingen, de dakgrootte en het type dakbedekking. Zo kost het renoveren van een plat dak veel minder tijd dan dakrenovatie aan een schuin dak, en is bitumen dakbedekking voordeliger dan dakpannen. Gemiddeld bent u rond de 5000 euro kwijt aan dakrenovatie bij een schuin dak. Bij een plat dak ligt dit rond de 1500 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Er zijn een aantal dingen die u mee kunt nemen in uw overweging als u het dak laat renoveren. Mocht u bijvoorbeeld ook aan andere dakwerzaamheden denken, is het vaak voordelig deze tegelijkertijd met de dakrenovatie te laten doen. Zo zou u het kunnen combineren met het laten reinigen van uw dak, of het plaatsen van dakisolatie.

Om te voorkomen dat er warmteverlies ontstaat door ongewenste luchtstromen, is het verstandig om verzekerd te zijn van een uitstekende luchtdichtheid van het dak. U kunt zich ook afvragen of het mogelijk is dat er asbest in uw dak zit. Mocht dit zo zijn, kunt u het beste voor vervanging van de hele dakbedekking gaan. Tot slot heeft u soms, zeker bij zwaardere ingrepen, ook een architect nodig voor dakrenovatie. Mocht u hieraan twijfelen kunt u altijd uw dakdekker om advies vragen.

Contact met Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek bieden we professionele resultaten en snelle service tegen een scherp tarief. Onze dakdekkers informeren u graag over de beste oplossing voor uw dak. We kunnen dan eventueel gelijk meedenken over het combineren van de dakrenovatie met andere werkzaamheden.

Zoekt u met spoed een professionele dakdekker omdat uw dak aan vervanging toe is, of wilt u deze laten inspecteren of renoveren? In Heerlen kunt u terecht bij de dakdekkers van Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek voor elke vorm van dakrenovatie. Vul het contactformulier in of bel naar 046 - 206 41 10 en er staat zo snel mogelijk een vakman bij u voor de deur.