Dakbedekking plaatsen Heerlen

Wilt u nieuwe dakbedekking laten aanleggen, of uw dakbedekking laten inspecteren of repareren? In Heerlen kunt u een beroep doen op RNT Dakspecialist voor iedere dakdekkersklus. U kunt ons bereiken via 085 - 106 13 63 of een offerteaanvraag doen via het contactformulier.

Functie dakbedekking Heerlen

Dakbedekking of dakbekleding wordt op een dak aangebracht om deze te beschermen tegen water, zon, sneeuw en tocht. Het kan gebeuren dat dakbedekking met verloop van tijd verzwakt, waardoor u risico loopt op lekkage. Om dit te voorkomen is het belangrijk uw dak regelmatig te laten inspecteren door een professionele dakdekker.

Een kleine beschadiging aan uw dak kan makkelijk verergeren en leiden tot grote overlast en onkosten. Het kan bijvoorbeeld leiden tot vieze vocht- en schimmelplekken op de muren en het plafond. Daarnaast kan het de isolatie verslechteren. Als u uw dak laat inspecteren en de beschadigingen in kaart laat brengen door RNT Dakspecialist, kunt u de levensduur ervan flink verlengen.

Mogelijkheden dakbedekking Heerlen

Er wordt niet altijd hetzelfde materiaal gebruikt voor dakbedekking. Dit hangt af van wat voor soort dak het is. Zo zijn er bijvoorbeeld platte daken, maar ook hellende. Aan de buitenzijde of aan de binnenzijde van het dak wordt bijvoorbeeld bitumen, kunststof, zink of metaal aangelegd. Om er voor te zorgen dat het water zonder lekken kan worden afgevoerd, is er voor ieder materiaal ook nog een bijpassende afvoer.

De meest gebruikte oplossing voor platte daken, zoals bij veranda’s of tuinhuisjes, is bitumineuze dakbedekking. Dit is niet alleen relatief goedkoop, het is ook makkelijk in het gebruik en het kan goed gecombineerd worden met dakisolatie. Daarbij is het vaak recyclebaar, wat het een duurzame keuze maakt. Het is soms ook mogelijk om bitumineuze dakbedekking in te zetten voor hellende daken.

Dakbedekking in combinatie met isoleren

Het gebeurt regelmatig dat dakbedekking ingezet wordt in combinatie met dakisolatie. Via een slecht geïsoleerd dak kan veel warmte verloren gaan. Een betere dakisolatie zorgt ervoor dat u minder gas hoeft te gebruiken en daarmee zowel het milieu als uw energierekening spaart. Wilt u uw dakbedekking aanpakken? Dan kunt u overwegen om gelijk ook iets te doen aan de dakisolatie.

Elk dak is anders, waardoor het erg belangrijk is om hulp te hebben van een ervaren dakdekker. Bij RNT Dakspecialist zijn we erg ervaren in de verschillende dakwerkzaamheden, en beschikken we over een ruime kennis. We bieden professioneel advies, betrouwbare service en effectieve reparaties voor alle verschillende daksoorten. Daarbij maken we gebruik van de beste materialen.

Contact met RNT Dakspecialist voor plaatsing dakbedekking

Misschien heeft u al lekkage opgemerkt, of heeft u last van stormschade. Schakel dan zo snel mogelijk een vakman in, zodat de schade ingeperkt blijft. Vraag een offerte aan bij RNT Dakspecialist, of kies voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Zoekt u met spoed een professionele dakdekker omdat uw dakbedekking aan vervanging toe is, of wilt u deze laten inspecteren of repareren? In Heerlen helpen de dakdekkers van RNT Dakspecialist u graag bij iedere klus. Wacht niet te lang, bel naar 085 - 106 13 63 of maak gebruik van het contactformulier en u wordt zo snel mogelijk geholpen.